Főoldal    Startvonal

IntroCalc - Tőzsdei számológép és Pozíció Menedzser program

Az IntroCalc egy könnyen használható tőzsdei számológép program, amely segítségével egyszerűen számolható ki, hogy egy-egy tranzakcióval mennyit nyerhetünk/veszthetünk. A program a jutalékot beszámítva adja meg a nyereséget/veszteséget. Napon belüli és napon túli kereskedéshez, tervezéshez lehet hasznos segédeszköz. Összes tranzakció nyilvántartható a Pozíció Menedzserrel. 

Letölthető demo program!

LETÖLTÉS (Teljes telepítő mérete: 10 MB)

Több piac együttes kezeléséhez mód van ún. profilok használatára. A profilban tárolódik az induló összeg, a jutalék mértéke, hogy a jutalék fixen számolódik-e vagy százalékos, a stop-loss, a célár stb. A különböző profilok közötti váltással egyszerűen kezelhetők a különböző piacok eltérő számítási feladatai, illetve a különböző stratégiák (stop-loss szintre vagy célárra). Különböző profil akár egy piacon belül is használható, eltérő stratégiák (pl. hosszútávú ill. day-trade) számításához.

Ezenkívül a program Pozíció Menedzser funkciójával számon tarthatjuk aktuális pozícióinkat, a program automatikusan számítja ki célárat és a veszteségminimalizálási ún. stop-loss szintet a profilban előre megadott százalékos szint vagy a pozícióméret alapján. Ez utóbbi hathatós "money management", pozíciómenedzselési forma. A Pozíció Menedzser szűrési technológiájával pedig pontosan látható, hogy adott időszakban milyen eredményt sikerült elérni. A Pozíció Menedzser kereskedés közben is fontos eszköz (napon belül kereskedők számára mindenképpen), feljegyezve a pozíciókat rögtön mutatja, hogy milyen árszinteken kell nyereségben kiszállni, illetve veszteség esetén.

A programot a magyar és a külföldi (pl. amerikai) tőzsdei tranzakciók kezelésésére, nyomonkövetésére egyaránt használhatjuk.

Egyszerűen testreszabható, a kívánt kereskedési stratégia szerint beállítható a stop-loss és célár szint, az indulóösszeg, fix vagy százalékos jutalék stb.

A használat menete:

Számológép modul

1. Nyitó ár megadása

A 'Pozíció nyitó ára' zöld színnel jelzett mezőbe beírjuk a kezdő árfolyamot, jelen esetben például a 6150-Es értéket.

2. Tranzakció irányának megadása

Ezután attól függően, hogy vételi (LONG) vagy eladási (SHORT) pozíciót nyitottunk meg, meg kell nyomni a 'LO' vagy 'SH' gombot. A gombok megnyomása helyett elegendő és egyszerűbb megnyomni a '*' gombot LONG vagy a '/' gombot SHORT esetén. Az alkalmazás fontos tulajdonsága tehát, hogy támogatja a shortolást, lefele játékot, arra nézve teljes körű számítást végez!

3. Záró ár megadása

A LO vagy SH gomb megnyomása után a számbeíró mező felett a 'Pozíció záró ára' felirat jelenik meg, a 'Nyitási ár (brókerdíjjal)' mezőben pedig a jutalékkal terhelt bekerülési ár. Mi most vételi pozíciót nyitottunk, a brókerdíjunk pedig összesen 0,3%, ezért a 6150-es vétel 6168-tól felfelé lesz nyereséges.

Látható a képernyőn, hogy a stop-loss szint és a célár mezők is kitöltődtek, méghozzá az aktív profil (jelen esetben "HUN Daytrade") beállításai szerint. Ez a profil már a felhasználó saját készítésű profilja.

Ezután beírjuk a záró árat, jelen esetben 6350-et, és ezután az OK gomb vagy az Enter gomb hatására kiszámolja a nyereséget/veszteséget:

6350 esetén a nyereség 29 ezer forint fölötti lett. A megjátszott összeg 1 millió forint volt, ez a képernyő jobb alsó részén látható, és tetszőlegesen beállítható. Minden számolást a megadott összegre számol ki. Alatta található a 'Megbízási díj mező', ahol a jutalékot adhatjuk meg százalékban. Amennyiben 0,5% a megbízási díj, akkor ide 1%-ot kell beírni, hiszen a brókercég vételkor és eladáskor is 0,5%-ot levon jutalékként.

Új számolást az 'Új' gombbal kezdeményezhetünk.

A 'Profil' lebomló menüvel a profilok között váltogathatunk. Mindig az éppen kiválasztott profil lesz az aktív, és a következő számolás már aszerint mutatja az értékeket.

A 'dbsz' gombbal a beírt árfolyamra a megjátszott összeg nagysága szerint adja meg a darabszámot.

A 'Számológép' gomb a Windows számológép programját indítja.

A képernyő tetején lévő két gombbal szabályozni lehet a megjelenítés módját. A bal oldali gomb megnyomására a képernyő kisebb méretet vesz fel, a jobb oldali pedig állandóan legfelső ablakként tartja a számológép ablakot, így pl. egy kereskedési program képernyője nem takarja el, ha átklikkelünk rá.

Beállítások képernyő

A számológép Beállítások gombjára kattintva jutunk el a következő képernyőbe:

A Beállítások képernyőn lehet létrehozni új profilokat, azok paramétereit beállítani, esetleg létező profilt törölni. A számológép képernyőn egy-egy tranzakcióra könnyen átírható pl. az alap pénzösszeg értéke (és így nem kell mindig belépni ebbe a képernyőbe), de profilváltáskor mindig az itt tárolt érték jelenik meg.

Darabszám kerekítése 100-ra: A megadott pénzösszeg alapján mindig 100-ra kerekítve adja majd meg a darabszámot, ha pl. 165 darab jönne ki, akkor 200 darabbal számol a számológép, 140 esetén pedig 100 darabbal.

Profil felvitele, törlése: A programmal tetszőleges számú profilt vehetünk fel, kezelhetünk.

Pozíció Menedzser modul

Ide vihetők fel a tranzakciók. Az 'Új' gombbal lehet új sort felvenni, azután a táblázatban kell kitölteni az elemeket. Meg kell adnunk a részvény nevét, a vétel irányát (long: vétel, nyitás árfolyamelkedést remélve, short: eladás, nyitás árfolyamcsökkenést remélve), és a darabszámot. A program az aktív profil alapján kiszámolja a stop és célárat. Végül majd kitölthetjük a záróárat, ebből a program kiszámítja az eredményt.

Fontos, hogy automatikus célár, stop ár és eredmény számítás csak akkor történik, ha a dátum aznapi! Így véletlenül nem lehet korábbi napok tranzakcióit felülírni. 'Törlés'gombbal az törlődik, amelyiken a feléhasználó éppen áll.

A Pozíció Menedzser oszlopai:

Ticker
Típus
Nyitóár
Mennyiség
Stop ár
Célár
Záróár
Eredmény
Nyitó dátum
Záró dátum
Profil neve (csak megjelenítés)
Megjegyzés
Nyitó azonosító
Záró azonosító

 

Az ablak tetején lévő 'Mai nap' választómező kiválasztásával csak az adott nap megnyitott tranzakciókat láthatjuk.

Nyitott pozíció:

Ha csak a nyitott pozíciókat akarjuk látni, akkor a 'Csak nyitott' választómezőt be kell jelölni. (Ha a 'Mai nap' választómezőt is kiválasztjuk, akkor a mai napon nyitott pozícióinkat láthatjuk)

Szűrés gomb:

 

Szűrési lehetőségek: Időszak; Típus: Minden, LONG, SHORT; Ticker szerint és Profil szerint, illetve ezek kombinációjával. (Pl. OTP LONG tranzakciók 2005. január és 2005. július között stb.)

A Pozíció Menedzserben a szűrt adatok látszanak, az alső összesítő sávban pedig a szűrt adatoknak megfelelő aggregát információk látszódnak.

A Profil szerinti szűrés lehetővé teszi, hogy csak az adott profilban felvett tranzakciókat tekintsük meg, így szeparálva el például a daytrade ügyleteket a hosszútávú ügyletekkel, és így látható, hogy melyik milyen nyereséget hozott.

A Pozíció Menedzser képernyő tetején lévő két gombbal szabályozni lehet a megjelenítés módját. A bal oldali gomb megnyomására a képernyő kisebb méretet vesz fel, a jobb oldali pedig állandóan legfelső ablakként tartja a Pozíció Menedzser ablakot, így pl. egy kereskedési program képernyője nem takarja el, ha átklikkelünk rá.

Tennivalók    * Új funkció! *

A Tennivalók gomb megnyomásával egy általános kis kereskedési naptárat érünk el, ahol az egyedi és ismétlődő feladatainkat tudjuk bejegyezni. A beírt adatokat a Mentés gombbal tudjuk tárolni.

Kereskedési jegyzettömb    * Új funkció! *

A Kereskedési jegyzettömb egy univerzális lehetőség a részvényekkel/tranzakciókkal kapcsolatos bármilyen információk összegyűjtésére. A jegyzettömb kiemelkedő tulajdonsága, hogy minden egyes szöveges bejegyzéshez 4 különböző, tetszőleges fájltípusú mellékletet társíthatunk!

Új bejegyzés az ÚJ gombbal vehető föl, a bejegyzés nevét a táblázatban lehet megadni/módosítani. Amelyik bejegyzésre áll a táblázatban, annak a szövege jelenik meg alul a szerkesztőablakban, és már lehet is írni! Egy-egy bejegyzés hossza nincs limitálva! Ezenkívül minden bejegyzéshez 4 db melléklet társítható. Ezeket az adott számmal jelzett gombra való klikkeléssel indíthatja el. Amennyiben még nincs melléklet rögzítve, feljön egy kiválasztó ablak, ahol kijelölheti az adott fájlt. Ezután a gombra kattintva már a fájl indul el. Ha módosítani vagy törölni kell, akkor a táblázatban az adott soron állva a táblázat jobb szélére görgetve látható a mellékletek elérési útja. Amelyik teljesen kitörlésre kerül, oda a gombbal új vehető fel, illetve a táblázatban az elérési utat át is lehet írni.

Profiladatbázis

A program mellé kiegészítőként tarozik egy profiladatbázis, amely 10 darab, teljesen kidolgozott profilt tartalmaz! A felhasználónak így ezek definiálásával nem kell foglalkoznia, mindjárt használhatja az adott piaci helyzetnek, illetve a felhasználó céljainak megfelelően. Így az első pillanattól kezdve a tőzsdei eredményességre, nem pedig a peremfeltételek kialakítására fókuszálhat! (Egyedül az alapösszeget és a brókeri jutalékot kell beállítani, hiszen ez egyénenként és profiloktól függően is eltérő lehet.)

Az adatbázis a következő profilokat tartalmazza: Magyar Daytrade, USA Daytrade, Magyar Swing Trade, USA Swing Trade, Magyar Hosszútáv, USA Hosszútáv, Magyar SmallCaps Daytrade, USA SmallCaps Daytrade, Magyar SmallCaps Hosszútáv, USA SmallCaps Hosszútáv

A profiladatbázis külön megvásárolható a programhoz. A program alapállapotban, a kiegészítő adatbázis nélkül 1 db Alap elnevezésű profilt tartalmaz.

 

A Számológép és a Pozíció Menedzser egymást kiegészítve hatékony eszköz a gyors döntések meghozatalakor, egyúttal rugalmasan követi a befektető stratégiai elképzeléseit és hathatós támaszt nyújt befektetéseinek menedzselésében!

Használati esettanulmányok:

Hogyan növeljük nyereségünket az IntroCalc program segítségével? (1. rész)

Hogyan növeljük nyereségünket az IntroCalc program segítségével? (2. rész)

Hogyan növeljük nyereségünket az IntroCalc program segítségével? (3. rész)

 

Letölthető demo program!

TELEPÍTÉS:

A zip fájlban található Setup.exe-t kell indítani, a telepítés végén az asztalra kitesz egy IntroCalc ikont, amivel a program indítható.

A demo program korlátozott funkcionalitású, kérjük, ha tetszik, vásárolja meg a teljes verziót! Köszönjük!

Kérdés, megjegyzés, probléma, vélemény: mail

Program megvásárlása

Az IntroCalc program ára   22 000 Ft+ÁFA
Kiegészítő profiladatbázis   6 000 Ft+ÁFA
 

(A program ára magában foglal 12 hónapos rendszerkövetést, tehát a funkcióbővülések, módosítások ingyenesen elérhetőek a regisztrált felhasználóknak.)

Vásárlás: mail

A szoftver Microsoft Windows operációs rendszeren fut. (XP/NT/Vista)

Főoldal    Startvonal

 

  websas.hu

 E-mail                      Egyedi szoftverfejlesztés    

(c) Intro 98 Bt., 2009. Minden jog fenntartva